Presselosjens årsmøte 2022

For første gang siden 2019 ble det i år avholdt et fysisk årsmøte i Stortingets presselosje. Den 15. mars samlet rundt 25 medlemmer seg på Stortinget.

Blant de viktigste sakene var valg av styre. Samtlige styrerepresentanter tok gjenvalg, og dermed består det nye styret av:

Leder: Mats Rønning – NRK

Nestleder: Marie Melgård – Dagens Næringsliv

Kasserer: Sivert Rossing – Trønder-Avisa

Styremedlem: Bibiana Dahle Piene – NTB

Styremedlem: Eirik Røsvik – VG

1. vara: Arnhild Aass Kristiansen – Aftenposten

2. vara: Lars Joakim Skarvøy – TV2

Alf Bjarne Johnsen (VG) ble gjenvalgt som Presselosjens representant i appellutvalget for medlemskap.

En ny festkomité består av Runa Fjellanger (VG), Jørgen Gilbrant (Dagbladet) og Andreas Lindvåg (Vårt Land)

Også samtlige representanter i valgkomiteen tok gjenvalg, som dermed består av DNs Tore Gjerstad (leder), Katrin Hellesnes (NRK) og Berit Strøyer Aalborg (Vårt Land).

Leder og kasserer redgjorde for henholdsvis årsberetning og årsregnskap, som begge ble vedtatt uten anmerkninger. Økonomien i foreningen er god og ganske stabil.

Per 22. februar 2022 hadde Presselosjen 284 medlemmer, omtrent på nivå med 2021. Det siste året har Presselosjen vokst med én ny redaksjon – Norway Voice, som presenterer nyheter fra Norge til et arabisktalende publikum.

Av medlemmene er det 194 menn og 90 kvinner. Kvinneandelen på rundt 31 prosent er på nivå med fjoråret og noe under andelen i 2019, som var på 34 prosent. Hovedansvaret for å sikre mangfold og balanse blant politiske journalister ligger primært hos redaksjonene. Presselosjen kommer likevel til å se på tiltak som på sikt kan bidra til å øke kvinneandelen.

Presselosjen vil også arbeide videre med å få etablert en database med kontaktinformasjon over sentrale politikere. Dette arbeidet ble innledet da Ivar Johansen la ned sin folkevalgtbase, som i en årrekke var et viktig verktøy for journalister.

Presselosjens styre er i tillegg i kontakt med de politiske partiene for å sikre god tilrettelegging for journalister på årets landsmøter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s